Sunday, July 25, 2010

Hypnagogic Paralysis Cure

ICE CREAM AND CHOCOLATE ALMOND BRITTLE


Da quando seguo un'alimentazione prettamente vegan, il piacere del gelato è davvero difficile da assecondare. Nella mia gelateria di fiducia i gusti a base di frutta sono quasi tutti senza latte e senza uova (e pure senza zucchero), ma chevvelodicoaffà, sono una Golosastra e la mia golosità contempla solo ed esclusivamente le creme! Sì, ogni tanto mi accontento di una coppettina di pompelmo rosa e zenzero o di marasca (yumyum) ma non mi danno la soddisfazione di un sacrosanto, cremoso, goloso gelato al cioccolato, alla gianduia, alla nocciola. 

La scorsa estate mi ripromettevo in continuazione di sperimentare, stimolata dagli esperimenti di Manuela , una ricetta golosa e nello stesso tempo priva di latticini e uova. 
Quest'estate, grazie ai ' tips for buying 'of Ciboulette I became the happy owner of an ice cream maker! After some experimentation good yes, but not satisfactory Centoxcento, voila now the first result worth to be posted.
I'd like to share it with virtually the merry gang yesterday that roam the streets of Verona with a beautiful turquoise sky to act as a guide: With Azabel , Konstantina , Valentina and Valentina !

ICE CREAM AND CHOCOLATE ALMOND BRITTLE
150 ml of rice milk
200 ml cream of rice
70 grams of cane sugar
125 g dark chocolate 60%
60 grams of crispy almond
1 teaspoon soy lecithin
1 teaspoon of agar agar powder
a pinch of sweet salt of Cervia


In a saucepan melt the agar agar perfectly in half a glass of rice milk, let it simmer for five minutes then turn off the flame. Melt the chocolate into small pieces, in a double boiler, with the remaining rice milk.
Combine the two mixtures, add lecithin, a pinch of salt mixing well with electric mixer so that there are no lumps. Add the cream of rice continue stirring with a whisk.
Let the mixture cool in the fridge, then put it into ice cream until you get the desired creaminess (follow the instructions provided by the manufacturer of your appliance).
roughly chop the crispy (I have killed to the sound of rolling pin!) And add to ice cream directly into the chilled mixing bowl with a spatula.

notes - known as an improvised clumsy, I put a teaspoon of agar agar did not know the precise weight (urgent purchase of sling precision!). The consistency of ice cream produced è di mio gradimento, ben cremosa ma soda, come vedete dalle immagini iniziava a sciogliersi leggermente nell'attesa di scattare le foto, ma il cucchiaino rimaneva 'in piedi' perché la consistenza non era troppo cedevole.



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