Sunday, October 17, 2010

Birthday Wish Romania

Knodel


Nonostante le mie migliori intenzioni quest'anno non sono riuscita ad arrivare puntuale all'appuntamento con la quinta edizione del World Bread Day 2010 promosso da Zorra. 



Oggi ho pensato comunque di 'festeggiare' questo appuntamento in una maniera un po' insolita. Cosa si fa con il pane che avanza? Perché per quanto io sia golosa di pane&affini, mi capita ogni tanto di 'sbagliare i conti' e ritrovarmi con del pane di troppo. Una delle ricette della tradizione che mi fa impazzire sono i Canerderli o Knödel , piatto tipico della tradizione trentina, altoatesina e tirolese, anzi credo proprio che anche nella zona delle Dolomiti bellunesi sia diffuso. Esistono infinite varianti di questo grosso, saporito gnocco a base di pane: salate con speck, formaggi, verdure. Si servono in brodo o asciutti conditi con abbondante burro fuso e formaggio. Pochi sanno che esiste anche the sweet version. Up to this morning but I did not think it was possible to enjoy a 'translation' vegan.
strastraconvinta fact that I was not the whole egg is stale bread mappazza could not in any way to be together without disintegrate during cooking.
Wrong.
works.

GOLOSASTRA HAVE A HAPPY!



VEGAN Knodel
(per person)
100 grams of bread
50 g chopped spinach and
1 tablespoon chopped onion 1 tablespoon
cornstarch 1 / 2 cup of soy milk a pinch of salt
a trickle of olive oil

for seasoning: 1 tablespoon butter
soy
chopped almonds 1 teaspoon baking chips
minced fresh chives
a pinch of salt

Cut the bread into cubes, moisten with half a glass of warm soy milk and let stand. You may need to add a little milk if the bread is too dry. I generally use bread the day before, not bone-dry, with long thin crust.
In a pan fry the onion in a little olive oil and chopped spinach quickly switch to dry as possible. Season with salt.
Combine spinach with soaked bread, add a tablespoon of cornstarch, you get a compound with which it formed with two hands pallotte compact. If it is too dry, add a goccino ino ino of milk, if it is too wet a little 'bread crumbs.
Put boiling salted water (preferably vegetable stock) and boil the dumplings for ten minutes.
Drain, toss with the butter-veg-time (usually not use this kind of margarine to season, but in this case I wanted very strongly because the oil on your dumplings there is, in my opinion. This is what I prefer), with vegan parmesan (a teaspoon of finely chopped almonds, 1 / 2 teaspoon baking powder, a pinch of salt) with chopped chives.
NOTE - I am committed to measure what I used to write a post on purpose, but in general with the dumplings 'regulations' (as with the meatballs and many other recipes with bread !) I've always done 'by eye', because according to the moisture of the bread, spinach or other vegetables can vary the amount of milk to use or may need to add a pinch of starch or a spoonful of dry bread crumbs for a bit 'the compound. Try
, become familiar with the consistency of the dough and then forget the scale!

P iccola, optional but very interesting variant greedy: in the photos (taken in frettissima with a hungry crazy!) Can perhaps be noted that there is 'something' in white at the center of the dumpling cut in half. I tried to 'enter' a soft core made of No-Muh Melty , a brilliant idea vegan mozzarella. For those who do not want / can not eat dairy, there are delightful little people as quelle di Vegusto che producono interessanti alternative al formaggio (simili a questa che avevo sperimentato) e ad altri prodotti di origine animale. Ho avuto l'occasione di degustarli ieri in occasione di questa festa , dove ho anche acquistato una confezione di No-Muh Melty da testare. Questo è il primo esperimento, decisamente approvato.
Stasera temo che sacrificherò il resto della confezione sulla pizza!

P.S. - Ho trovato su Veganblog un'altra versione vegan dei canederli (mmmh, ai funghi!... guardate qui ) che la prossima volta proverò!

0 comments:

Post a Comment